Kom jij bij ons kamperen tussen de bomen in het oerbos?
Toe aan ontspanning? Kom naar Boscamping Zwanemeer en zet de wereld om je heen even op pauze. Wandel, fiets, mountainbike of geniet van de rust. Hier kampeer je tussen de bomen in het prachtige Zwanemeerbos. Onze camping ligt net buiten het dorp Gieten. Op de Hondsrug, in de oerprovincie Drenthe en heeft 200 ruime kampeerplaatsen.

De Boscamping voor kinderen
Alle kampeerplaatsen zijn autovrij. Dit betekent dat de kinderen veilig kunnen spelen! Op de camping is van alles te zien, doen en beleven. Ook voor de kleinste kampeerders. Op elk kampeerveld is een klein speeltuintje voor kinderen. Speel op de speeltoestellen, spring op de airtrampoline, aai de dieren in de dierenweide of klim en klauter door het bos. In het hoogseizoen organiseert het recreatieteam allerlei avontuurlijke activiteiten.

Zwanemeerbos
Vanaf de camping loop je zo het Zwanemeerbos in. Over het bospad wandel je naar de grote waterplas omringd met bomen: het Zwanemeer. Kijk die bonte specht boven in de boom! En opeens sta je oog in oog met een ree. Verderop kom je visvijver Klein Zwanemeer tegen waar je kunt karpervissen. Zie jij trouwens de archeologische sporen uit het verleden? In ieder geval al veertig grafheuvels uit de IJzertijd! Voor kinderen is de natuur één grote, stoere speeltuin. Je klimt, klautert, speelt, ontdekt en leert veel van de natuur. Vies worden mag!

Openluchtzwembad
Naast de camping, in het bos, kun je als toeristische gast gratis zwemmen in het verwarmde openluchtzwembad Zwanemeer. In het zwembad vind je een wedstrijdbad, middeldiep recreatiebad met stroomversnelling en reuzewaterglijbaan. Voor de kleintjes een peuterbad.

Natuurgebieden
De camping ligt in twee prachtige natuurgebieden: Nationaal Park Drentsche Aa en de Hondsrug. Als echte avonturier verken je het Hunzedal kanoënd over de kronkelende rivier de Hunze. Spot jij de nieuwste inwoner van dit gebied? De bever. Die zijn zó leuk! Drenthe is dichtbij en toch ben je even helemaal weg.

Esdorp
Gieten is van oorsprong een esdorp met een kenmerkende brink. Dat was vroeger de centrale ontmoetingsplek voor dorpsinwoners én de plek waar het vee samen kwam. Gieten is een levendig dorp waar alle basisvoorzieningen binnen handbereik zijn: supermarkt, bakker, slager, slijterij, kaaskoperij, tabaksspeciaalzaak, drogist en verschillende restaurants. Vanuit Gieten reis je gemakkelijk naar onder andere Assen, Groningen en Emmen.


Boscamping Zwanemeer
Voorsteland 1
9461AP Gieten
Oerprovincie Drenthe
0592 – 261 317

  Bezoek website: www.zwanemeer.nl