Cuby & the Blizzards is een bekende bluesband uit Assen, die in 1964 ontstaat rond zanger Harry Muskee en sologitarist Eelco Gelling. In de oorspronkelijke bezetting maken ook Hans Kinds (slaggitaar), Willy Middel (bas) en Hans Waterman (de opvolger van drummer Dick Beekman) deel uit van de band. Voor hun eerste langspeelplaat Desolation uit 1966 krijgt de groep een Edison. De tweede LP, Groeten uit Grollo uit 1967, wordt een klassieker in de Nederlandse popgeschiedenis en bevat onder meer het legendarische Somebody Will Know Someday. Muskee is door liefdesverdriet in afzondering gaan wonen in een boerderij in Grolloo, onder de rook van Assen. In de jaren die volgen wordt Grolloo een bedevaartsoord voor tal van Nederlandse artiesten en kunstenaars. Het dorp krijgt landelijke bekendheid en wordt een toeristische trekpleister. 

Ondertussen is de groep versterkt met pianist Herman Brood en begeleiden de Blizzards tijdens Nederlandse tournees bluespianist Eddie Boyd, Van Morrison en John Mayall. Zelf scoort de Drentse bluesformatie hits met onder meer Another Day Another Road, Distant Smile, Window Of My Eyes en Appleknockers Flophouse.

Cuby & the Blizzards groeit uit tot de meest populaire en bekendste bluesband van Nederland. Sinds 2011 is de geschiedenis van de band te zien in het C+B Museum in Grolloo

  Bezoek website: www.cubymuseumgrolloo.nl