Boerderijwinkel De Balloohoeve is een gezellige en ruime winkel waar je terecht kunt voor bijzondere (eigen) producten. We hebben passie en hart voor bio.

In onze winkel vindt je veel producten afkomstig van onze boerderij. Op en om het erf scharrelen onze kippen welke dagelijks zorgen voor verse eieren. De vriezers zijn gevuld met vlees van eigen Charolais koeien. Deze koeien zijn in het seizoen in natuurgebied Balloërveld en Kampsheide te vinden, zij lopen daar van april tot en met september. In de winter zijn ze te bewonderen in onze stallen rondom de boerderij. Voor de mensen die geen of niet altijd vlees eten hebben wij een ruim assortiment vleesvervangers.

Veel van de verse groenten komen uit onze eigen tuin, die gerund wordt door de deelnemers van de zorgboerderij. Wij hebben vers brood van bakkerij Zonnemaire. 

Onze zuivelproducten halen we bij Craft Dairy/Drentse Aa zuivel. “Drentse Aa” is een assortiment biologische zuivel afkomstig uit het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt. Zo hanteert men hier nog het traditionele karnproces bij de bereiding van karnemelk en echte boter. Dit komt niet veel meer voor de bijzondere, zachte smaak van deze karnemelk wordt steeds zeldzamer. In tegenstelling tot andere zuivelbedrijven worden Drentse Aa producten voornamelijk in glas verpakt.

Onze rauwmelkse kazen komen van de biologische kaasboerderij Justa uit Stuifzand. De koeien worden daar op biologische wijze gehouden.

We verkopen ook streekproducten die niet biologisch zijn. Zoals Drentse mosterd, honing van de Bijenhof uit Nieuw-Buinen en andere Drentse producten, met en zonder alcohol, die erg leuk zijn om te verwerken in een cadeaumandje.

Dit is slechts een beknopt overzicht van ons assortiment. Wij nodigen u van harte uit om onze winkel te bezoeken en alle mogelijkheden te ontdekken.

  Bezoek website: www.deballoohoeve.nl